Contactadres:

Ermelo Yoga Centrum
Hulstlaan 19
3852 GA Ermelo
Tel.: 0341-55 65 44

E-mail: yce@yogacentrumermelo.nl

 

SarasvathiJubileum Concert Indiase Klassieke Muziek

Internationale allure in Ermelo: the spirit of music. In het najaar van 2000 organiseerde het Yoga Centrum Ermelo  ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan een concert Indiase klassieke muziek.

Solist van deze avond was Siddharth Kishna - sitar (Indiase luit). Hij werd begeleid door Ted de Jong - tabla (Indiase percussie) en Azaad Santoe - tanpura (de bourdon). Siddharth Krishna beoefent reeds vanaf zijn negende jaar de sitar. Hij onderscheidde zich al snel als een uitzonderlijk talent en na een leerproces van nauwelijks zes maanden gaf hij zijn eerst publieke optreden, o.a. in India (Bombay), Amsterdam en Antwerpen. Sinds 1993 studeert hij bij Pandit Budhaditya Mukherjee, een van India’s grootste sitarspelers van de huidige generatie en exponent van Imdadhkani gharana.

De Sitar is het meest populaire solo-instrument in de Indiase klassieke muziek. Dit instrument met een bereik van vier octaven is in het Westen mede populair geworden toen George Harrison, van The Beatles, in de leer ging bij sitar-meester Pandit Ravi Shankar. In December 1996 was Siddharth uitgenodigd in Mumbai (Bombay) door de Sangeet Research Academy voor een optreden: Indiase muziek en het Westen.

Ted de Jong op tabla (l) en Siddharth Kishna met sitar (r)

Ted de Jong en Siddarth Kishna


Laatste revisie: 19 November 2001