Contactadres:

Ermelo Yoga Centrum
Hulstlaan 19
3852 GA Ermelo
Tel.: 0341-55 65 44

E-mail: yce@yogacentrumermelo.nl
SarasvathiTed de Jong

Ted de jong; geboren 10 februari 1954, werd aan het eind van de zestiger jaren op relatief jonge leeftijd aangetrokken tot de kunst van het tablaspel en leerde incidenteel van verschillende leraren uit India.

In 1978 had hij het voorrecht onderricht te krijgen over een periode van 11 jaar van de beroemde tablaspeler Ustad Lateef Achmed Khan. In de periode 1980 tot en met 1985 speelde Ted de Jong als algemeen percussionist in de groep Flairck waarmee hij ervaring op deed in de westerse muziek, naast zijn klassieke Indiase studie. In 1987 werd Ted de Jong aangesteld als hoofdvakdocent tabla aan het Rotterdams conservatorium. Sinds die periode geeft hij ook les aan de Muziekschool Amsterdam.

Vanaf 1991 werkt Ted de Jong samen met tablameester Ustad Faiyaz Khan uit New Delhi, die zijn bron van inspiratie en verdere ontwikkeling is.

Ted de Jong kan gezien worden als een van de meest vooraanstaande westerse tablaspelers op dit moment. Naast het uitvoeren van het tablaspel zet hij zich in voor de promotie van deze kunstvorm buiten India. Over de vele jaren heeft hij vele beroemde artiesten uit India begeleid zoals Hariprasad Chaurasia, Ram Narayan, Rais Khan, Budhaditya Mukherjee, Sruti Sadoliker en vele anderen.
 
 

Terug naar de hoofdpagina